Datum

11 mei 2019 13:00

Accommodatie

Onbekend

Na de mooie pot van vorige week tegen het Zaadterdagteam was nu nummer 10 van de ranglijst VV Haaksbergen 2 aan de beurt. De thuiswedstrijd in November werd vrij eenvoudig met 3-0 gewonnen. Wat vooral bij bleef van die wedstrijd waren de overtredingen aan zijde van VV Haaksbergen.

Zaterdag 4 begon wisselend aan de wedstrijd: de eerste twee kansen leverden meteen goals van Julian en Bram de Rouw op. Zodoende stond Zaterdag 4 dus na 6 minuten al op een comfortabele 0-2. Echter was dit wel wat geflatteerd, aangezien VV Haaksbergen in de eerste paar minuten al twee keer de paal raakte. Beide keren gebeurde dit uit een corner. Even later had VV Haaksbergen toch de aansluitingstreffer te pakken. De aanvoerder schoot op aangeven van de doorgebroken linksbuiten prachtig raak van randje zestien. Zaterdag 4 was even uit het veld geslagen en ging mee in het opportunistische spel van de tegenstander, wat het niveau van de wedstrijd niet ten goed kwam. Ballen kwamen niet aan, duels werden verloren en de motivatie leek weg te zakken. Niet veel later was het dan ook 2-2, uit een zeer goedkope penalty. De scheids leek zelf namelijk ook mee te gaan in het lage niveau en het leek alsof hij zijn fluitje had weggestopt. Na de 2-2 zocht Zaterdag 4 de aanval weer op, maar iedereen keer werd zij gestuit door dan wel een verdediger of de scheids die buitenspel meende te zien. Zo brak Bram de Rouw vlak voor rust door over de linkerflank en werd hij neergelegd. Gele kaart zou je denken, maar nee hoor de scheids hield het bij ‘niks aan de hand, opstaan’.

Dan de tweede helft. Inmiddels had Zaterdag 4 nog maar één wissel, omdat Lars & Julian bij Zaterdag 5 mee zouden spelen. Het niveau van de wedstrijd bleef gestaag laag en het was dan ook een klein wonder dat Rick in de 53e minuut de 2-3 binnen wist te schieten. Haaksbergen bleef echter aandringen en scoorde in de 72e minuut dan ook de 3-3. Het agressieve spel van Haaksbergen in combinatie met de beroerd fluitende scheidsrechter maakte het lastig voor Zaterdag 4 om tot combineren te komen. Gelukkig wist Bram de Rouw, na een defensieve fout achterin bij VV Haaksbergen, wel de 3-4 te maken. Dit brengt zijn totaal inmiddels op 19 treffers, waarmee hij dus 1 op 1 loopt! Daardoor is hij nog steeds in de race voor de Groene Schoen. Na de 3-4 gebeurde er weinig meer en dus floot de scheids (deze keer wel) na een minuut of 95 maar af.

De drie punten dus in de pocket. Volgende week wacht thuis op het Scholtenhagen nummer 9 AZSV 11. Uit werd er in een behoorlijk saaie wedstrijd met 1-5 gewonnen. Het is te hopen dat er thuis uit een ander vaatje wordt getapt.