18 maart 2018 10:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling HSC '21 3

Na 9 opeenvolgende overwinningen moest HSC3 afgelopen zondag weer eens een nederlaag slikken. In Hengelo profiteerde Barbaros van een slecht optreden van de koploper. Het werd 3-1.

Met een gure oostenwind die over het veld sneerde leek HSC3 liever binnen te hebben gebleven. De ploeg zat geen moment in de wedstrijd en wist niet goed in de organisatie te komen. De balvaardige tegenstanders konden daarom vrijuit hun spel spelen en kwamen met enige regelmaat voor het doel van HSC3. Barbaros had echter een counter nodig om op voorsprong te komen. Een corner van HSC3 werd weggewerkt, tot 2x toe greep een verdediger van HSC3 matig in en, terwijl HSC niet omschakelde, sloot Barbaros wel aan en dus gingen 2 spelers op Mart af die kansloos werd gelaten.

3 minuten na de openingstreffer stond het uit het niets 1-1. Donny Lefers nam een vrije trap net over de middenlijn. Hij pompte de bal het strafschopgebied in waar Akif, een verdediger en de keeper vervolgens allemaal langs de bal gingen. Hierdoor stuiterde de bal zo de goal in. Lang kon HSC3 niet genieten van de gelijkmaker, want uit een goede aanval scoorde Barbaros een paar minuten later alweer de 2-1. Toch leek het 3e wederom gelijk te maken, maar na de enige goede Haaksbergse aanval van de eerste helft weigerde de scheidsrechter te constateren dat het schot van Akif pas een halve meter achter de doellijn werd tegengehouden.

Na rust bleef het spel aanvankelijk onveranderd. Tim de Groot maakte na 5 minuten ongelukkig hands in de eigen 'zestien' en dus kreeg Barbaros een penalty. Mart stopte de inzet echter (zijn tweede redding uit twee strafschoppen dit seizoen) en de counter van HSC mocht er wezen. Joep Wielens wist van 8 meter de lage voorzet van Koen Horstink echter niet tussen de palen te krijgen. Enkele minuten later maakte Barbaros alsnog de 3-1. De spits ontving de bal halfhoog, draaide weg en schoot de bal onhoudbaar in de hoek.

Na deze treffer besloot HSC het anders aan te pakken. Er werd vol drukgezet en Barbaros raakte het initiatief kwijt. Het 3e kwam echter niet tot grote kansen. Een goed schot van Akif en een drietal scrimmages vlak voor de Hengelose goal waren de magere oogst van het oppurtunistische spel.

Het bleef dus bij 3-1, waardoor HSC de achtervolgers dichterbij ziet komen. Goed nieuws kwam echter uit Hengevelde waar de virtuele nummer 2 GFC zicht liet verrassen door middenmoter WVV en dus niet profiteerde van de nederlaag van HSC. De virtuele nummers 3 t/m 5 (NEO, Barbaros en FC Suryoye) hebben GFC nu bijgehaald, waardoor NEO op 5 verliespunten en de andere 3 ploegen op 6 verliespunten van HSC3 staan. Volgende week kunnen de panelen echter weer helemaal verschoven zijn. NEO ontvangt dan Barbaros en HSC3 gaat op bezoek bij GFC. Een wedstrijd die door de resulaten van dit weekend nog een beetje belangrijker is geworden.