6 mei 2018 11:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Met nog 4 wedstrijden op het programma en 1 punt voorsprong op Barbaros kreeg HSC3 afgelopen zondag FC Suryoye op bezoek op het Groot Scholtenhagen. Een ploeg met zeer goede spelers die tot de winterstop om de bovenste plaatsen meestreed. Afgelopen zondag bleek echter waarom de ploeg in 2018 in elkaar is gezakt. Door een gebrek aan spelers speelden de gasten lange tijd in ondertal en won HSC3 met maar liefst 10-3.

In de beginfase leek het voor het 3e helemaal de verkeerde kant op te gaan. Na een slap begin stond FC Suryoye binnen 2 minuten op voorsprong na defensief geklunge; bij een vrije trap. Toen na 12 minuten een prachtige knal van de rand van het strafschopgebied in de lange hoek belandde leek het een zware opgave voor HSC3 te worden om de wedstrijd nog om te buigen. De ploeg vond echter snel zijn ritme en kreeg wat kleine kansjes. Dit werden grote kansen toen FC Suryoye na twintig minuten een speler geblesseerd zag uitvallen en geen wissel had om in te brengen. HSC3 had de wedstrijd nu onder controle en scoorde uiteindelijk via Bas Lammers na een lage voorzet van Koen Horstink.  Met 2 goals vlak voor rust (Remon Masselink uit een corner en Koen Horstink na een cadeautje van de keeper) had HSC3 de wedstrijd vlot omgebogen, maar in de blessuretijd van de eerste helft werd er wederom slecht verdedigd en de gelijkmaker weggegeven.

Na rust kwam het 3e weer slecht uit de kleedkamer. 2 kansen voor FC Suryoye werden gemist. Daarna liet HSC3 zien hoe het wel moest. 2 kenmerkende aanvallen leverden 2 goals op voor Remon Masselink na een lage voorzet. Omdat bij FC Suryoye daarna nog een speler uitviel was daarna alle spanning weg. Via Niels Bloemen (2x), Akif Gurkan (2x) liep het 3e ver uit. Bas Lammers verzorgde vanaf de strafschopstip het slotakkoord.

De voorsprong blijft dus 1 punt. Over 2 weken wacht de volgende van nog 3 wedstrijden. HSC3 gaat dan op bezoek bij BWO. Daarna treft het Rood Zwart nog tweemaal.