20 mei 2018 11:15

Accommodatie

Onbekend

Opstelling HSC '21 3 (zon)

Op 1e Pinksterdag ging het 3e op bezoek bij laagvlieger BWO. Na een weifelend begin werd het krachtsverschil snel in de score uitgedrukt. Daarna bleef de amusementswaarde hoog, maar daalde het niveau snel. Eindstand: 3-6.

HSC3 begon wat apatisch aan de wedstrijd en BWO voetbalde lekker mee. In de 5e minuut werd fout op fout gestapeld door HSC, waarna een BWO-speler vanaf randje 'zestien' de openingstreffer liet noteren. Het was daarna Akif Gurkan die HSC3 de weg wees. Eerst pikte hij op een meter of 30 van de goal een slechte uittrap op, dribbelde een paar meter om vervolgens met een geplaatst schot in de onderhoek voor de gelijkmaker te zorgen. Even later draaide hij zich aan de rechterkant goed vrij en gaf een uitstekende voorzet die door Koen Horstink prachtig werd binnen gevolleerd. Tussendoor hadden Koen en Bram Veldhuis de kans op de voorsprong nog verprutst door de vrije doortocht naar de keeper niet goed af te ronden. 2 minuten nadat het 3e op voorsprong was gekomen volgde de 1-3. Donny Lefers kopte bij de tweede paal een corner van Bram binnen. Nadat meerdere goede kansen om zeep waren geholpen (onder andere Bram kon een prachtige aanval over vele schijven net niet bekronen) besliste Akif Gurkan vanaf 20 meter de wedstrijd met een schot dat in de lange hoek belandde.

Na rust wilde HSC3 de voorsprong nog wat verder uitbouwen en daartoe kreeg het kansen genoeg. De mooiste kansen werden echter gemist. Koen brak meerdere malen op de zijkant door, maar telkens werd zijn lage voorzet op wonderlijke wijze niet afgemaakt. Slechts Akif wist de marge nog te vergroten. Na een cadeautje van de rechtsback van BWO kon hij de bal in een leeg doel schuiven. Het krachtsverschil was duidelijk en de concentratie nam af. Het voetbal werd er daarom niet beter op en BWO kreeg ook nog zijn kansen. Nadat 20 minuten voor tijd een penalty nog op de paal was geschoten, was het even later wel raak toen de rechtsbuiten vrij voor Mart Morsinkhof verscheen. Ook de 3-5 verscheen nog op het bord toen Mart een verre kopbal van de tegenstander over zich heen zag stuiteren. Even was er iets van hoop bij BWO, maar dichterbij kwam de ploeg niet. In de slotseconde schoot Mark Oskam vanaf de rand van het strafschopgebied zelfs nog de 3-6 binnen.

Omdat Barbaros geen fout maakte tegen GFC blijft HSC3 2 punten achterstand houden met een wedstrijd tegoed. Het 3e speelt nog 2x tegen Rood Zwart, terwijl Barbaros na volgende week de competitie erop heeft zitten. Het 3e heeft dus 2 overwinningen nodig om de titel op te kunnen eisen.