27 mei 2018 11:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Afgelopen zondag trad het 3e aan in Delden voor de wedstrijd tegen laagvlieger Rood Zwart.  Bij winst zou het kampioen kunnen zijn als achtervolger Barbaros van hekkensluiter Hector zou verliezen. Dat gebeurde niet en dus betekende de 6-0 overwinning deze zondag dat op zondag 3 juni thuis het kampioenschap kan worden binnengesleept.

Op een kurkdroog en hobbelig veld 2 op sportpark de Scheetheuvel startte HSC3 de wedstrijd goed. Rood Zwart plooide terug en het 3e kwam tot een aantal prima aanvallen. De eerste grote kans werd echter door de keeper van Rood Zwart cadeau gedaan. Hij schoot de bal tegen Bram Veldhuis aan, waarna Koen Horstink er als de kippen bij was om de bal binnen te tikken voor de 1-0. HSC3 bleef daarna de bovenliggende partij al verstopte Rood Zwart zich in het vervolg van de wedstrijd niet. De Deldenaren hadden echter moeite om tot kansen te komen. Dat deed HSC3 beter. Waar Niels Bloemen van dichtbij vergat de 2-0 binnen te schieten liet Gerben ten Barge dit vanuit een vrije trap niet na.

Na rust trapte HSC3 het gaspedaal nog even in en besliste het de wedstrijd definitief. Na een mooie aanval over de linkerflank legde Koen Horstink breed op Remon Masselink voor 0-3. 10 minuten later mocht Koen een penalty binnenschieten na een prachtige slalom tussen 4 verdedigers door. Nadat Remon Masselink nog een keer vlak voorlangs had geschoten en Rood Zwart de lat had geraakt counterde HSC3 via Thom Busschers en Koen Horstink naar 5-0. In de laatste minuut noteerde Bram Veldhuis zijn naam ook nog op het scoreformulier. Zijn vrije trap van 25 meter was hard maar houdbaar, maar belandde desalniettemin tegen de touwen.

Volgende week zondag 3 juni komt Rood Zwart om 11:30 uur op bezoek in Haaksbergen. Bij winst kroont het 3e zich dan tot kampioen. Wij hopen dan samen met vele supporters een feestje te kunnen vieren. Hopelijk tot zondag!