11 maart 2018 11:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Na 2 afgelaste wedstrijden mocht HSC3 eindelijk weer de wei in. Voor het laatst werd er op het huidige kunstgrasveld gespeeld. Tegenstander BSC Unisson kwam zonder kleerscheuren door de eerste helft, nam in de tweede brutaal de leiding,  maar moest uiteindelijk toch capituleren: 2-1.

Met een geïmproviseerde defensie met gastspelers Rico Wensink en Joris Lankheet en Donny Lefers op een ongebruikelijke plek in het centrum ging HSC3 flitsend van start.  Mark Oskam wist binnen 5 minuten 2x in schietpositie te komen, maar beide keren mikte hij te hoog. Het was het startsein voor een waterval aan kansen voor HSC3. Niels Bloemen (3x), Akif Gurkan (2x) en Jurgen Luttikholt wisten levengrote kansen echter niet te benutten.  Tel daarbij de handvol kleinere kansen en een aantal aanvallen waarbij het aan een goede eindpass ontbrak op en je kon concluderen dat het een wonder mocht heten dat er met 0-0 gerust werd.

Na rust probeerde HSC3 het goede spel door te zetten, maar het kreeg een mentale dreun te verwerken toen de Boekeloërs voor het eerst voor de goal verschenen. Een corner werd bij de tweede paal teruggekopt, waarna een speler van BSC Unisson eerder bij de bal was dan de uitkomende Mart Morsinkhof.  De tegentreffer deed het spel van de koploper geen goed. De wil om te winnen was groter dan de speldiscipline en dus werd het voetbal chaotischer. BSC Unisson voetbalde vanaf nu gewoon mee, maar toch wist HSC3 nog een aantal kansen te creëren.  Na een vloeiende aanval werd Christian Leferink op de linkerflank vrijgespeeld. Zijn strakke, lage voorzet werd door Koen Horsink in het dak van het doel geschoten. Nadat Akif Gurkan zijn halve omhaal nog gered zag worden wist Koen Horstink de winnende treffer te produceren. Jurgen Luttikholt chipte de bal naar de tweede paal, waar Akif het kopduel won. De bal bleef hangen in het doelgebied en van dichtbij frommelde Koen de bal binnen. De ontlading was groot, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Koen miste nog een goede kans om de wedstrijd in het slot te gooien en dan komt er altijd nog dat ene moment. In de laatste minuut kreeg BSC Unisson een goede schietkans vanaf de linkerkant, maar de bal zeilde centimeters over de lat.

Daardoor bleef het bij 2-1. Een moeizame zege op karakter, terwijl het na de goede, eerste helft een gemakkelijke ochtend had kunnen worden. Desondanks heeft HSC3 weer goede zaken gedaan, want nummer 2 FC Suryoye verloor van de andere concurrent GFC. GFC is nu de grootste concurrent. Als het zijn 3 inhaalduels weet te winnen komt het op 6 punten van HSC3. Voor het 3e wachten nu 2 pittige uitwedstrijden. Eerst gaat het naar Barbaros dat thuis nog geen punt heeft verloren en daarna wacht de confrontatie met GFC.