8 april 2018 11:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Afgelopen zondag kwam middenmoter Hengelo 2 op bezoek in Haaksbergen. Waar er aan het begin van het seizoen in Hengelo nog ongelukkig werd verloren was HSC3 nu ook in score de betere ploeg. Het won met 4-1.

Na 2 nederlagen tegen concurrenten moest het 3e de draad weer zien op te pakken. In het begin van de wedstrijd speelde het erg voorzichtig, maar langzaamaan werden ook de aanvallers in het spel betrokken en kwamen er de eerste kansjes. Koen Horstink vond de keeper op zijn weg na een goed schot richting de lange hoek en uit corners waren Akif Gurkan en Mark Oskam dichtbij een treffer. Aanvankelijk zette Hengelo daar niets tegenover. ook niet toen het 3e in ondertal kwam te staan door een praatkaart voor Gerben ten Barge. Pas vlak voor rust wisten de gasten hun eerste kans te creëren. De rappe buitenspeler van de gasten anticipeerde goed op een doorgekopte lange bal, maar van iets schuin voor de goal schoot hij voorlangs. Vlak daarna was leek Koen ook alleen op de keeper af te gaan, maar deze kwam er op tijd uit, waarna Koen de bal er niet langs kreeg. Derhalve werd er met 0-0 gerust.

Na de rust speelde Hengelo met meer druk vooruit. Het zette HSC3 vast om zo toch ook meer te kunnen creëren. Het leidde tot een wat gelijkwaardiger spelbeeld, maar in de 60e minuut maakte HSC3 gebruik van de extra ruimte die het voorin kreeg. Na een onderschepping op het middenveld werd het 4 tegen 2.  De vrijgespeelde Remon Masselink omspeelde de keeper en leek de bal binnen te schieten. Het schot werd echter met de hand van de lijn geslagen door een verdediger van Hengelo. Een rode kaart en een strafschop was het gevolg. Omdat een speler van Hengelo het niet eens was met deze beslissing volgde ook nog een gele kaart. Koen schoot de pingel onberispelijk binnen. Met 2 man meer controleerde HSC3 vervolgens de wedstrijd en liep het snel uit naar 2-0. Niels Bloemen schoot keurig binnen nadat een overtalsituatie goed werd uitgespeeld.  Toen het weer 11 tegen 10 was kwam Hengelo terug in de wedstrijd. HSC3 dacht de wedstrijd al binnen te hebben en verloor de organisatie uit het oog. Nadat Mart Morsinkhof een eerste kans nog wist te verijdelen kwam de aansluitingstreffer er toch. Donny Lefers veroorzaakte een strafschop die binnen werd geschoten. Een minuut later ging de bal aan de andere kant echter ook op de stip na een duidelijke overtreding. Koen faalde wederom niet en nu was de buit wel binnen. Vlak voor tijd maakte Niels Bloemen uit een rebound nog 4-1. Hij deed dit vanuit buitenspelsituatie, maar de grensrechter had zich eerder in de aanval al belachelijk gemaakt door een diepe bal af te vlaggen. Hierdoor was de scheidsrechter op zichzelf aangewezen en kwam er voor het 3e dus nog wat slagroom op de taart.

Zoals bijna elke week liet één van de bovenste ploegen punten liggen. GFC verloor thuis van concurrent NEO. De grootste concurrentie komt daarom van Barbaros dat de laatste weken alles dik wint. Maar zoals al vaker in deze competitie kan volgende week alles anders zijn.