25 maart 2018 10:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling HSC '21 3 (zon)

Na de nederlaag bij Barbaros vorige week trof HSC3 deze zondag wederom een concurrent.  In Goor was GFC de tegenstander en wederom ging het 3e zonder punten huiswaarts, waardoor de spanning in de competitie terug is.

HSC3 wilde wat rechtzetten na de slechte wedstrijd van de week ervoor.  Het begon scherp en nam het initiatief in de eerste 10 minuten van de wedstrijd, maar dit resulteerde slechts in een klein kansje voor Akif. Na deze eerste fase verhoogde GFC de druk en nam het zodoende het initiatief over. Maar ook de gastheren bleven van erg grote kansen verstoken, mede doordat hen een penalty werd onthouden. Wel kreeg HSC3 een aantal goede schoten te verwerken, maar meestal gingen deze naast de goal. Op de counter kreeg HSC3 ook nog een kans. Niels Bloemen was attent na een schot van Koen Horstink, maar wist de rebound niet over de keeper te wippen. Na 35 minuten draaide het spelbeeld weer toen een verdediger van GFC met geel naar de kant moest na een flinke overtreding.  GFC hield de deur echter potdicht en kreeg op de counter zelfs een goede kans die echter voorlangs werd geschoten.

Na rust besloot HSC3 de verdediging van GFC onder druk te zetten om zo de tegenstander verder van de goal te houden.  GFC kwam er voetballend niet meer door en er ontstond een vechtwedstrijd met veel duels. HSC3 leek hierbij de bovenliggend epartij, want het spel speelde zich grotendeels af op de helft van GFC. Qua gevaar bleef de wedstrijd echter in evenwicht en het leek er lang op dat er niet gescoord zou worden. HSC3 zette echter nog een keer aan en na kansen voor Bas en Joost zag Tim 2 opeenvolgende corners van de lijn gehaald worden. Na die laatste corner peerde GFC de bal naar voren en door een individuele fout kon de spits zo doorlopen. 1 op 1 faalde hij niet en zo stond het 1-0. Bij HSC3 ontbrak vervolgens de rust om nog een goede aanval op de mat te leggen en al snel viel uit een counter ook de 2-0.

Waar een gelijkspel verdiend was geweest won uiteindelijk de gelukkigste. Door de nederlaag ziet het 3e de concurrentie wederom dichterbij komen. Barbaros won van die andere concurrent NEO en staat nu op 3 punten. GFC kan hier ook op komen als het haar inhaalwedstrijden wint. NEO en FC Suryoye (dat verrassend gelijkspeelde tegen een middenmoter) staan op 5 verliespunten.  Met nog 7 wedstrijden te gaan kunnen we ons opmaken voor een spannend slot van de competitie.