18 februari 2018 11:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling HSC '21 3 (zon)

Afgelopen zondag heeft HSC3 een volgende zege behaald. De uitwedstrijd tegen WVV werd in de afgelopen 3 jaar ondanks goed spel nooit gewonnen. Ditmaal was het spel matig, maar werd er in Hengevelde met 0-2 gewonnen.

Voor WVV'34 was het de eerste wedstrijd na de winterstop en dat bleek ook wel in het eerste kwartier. De ploeg was niet bij de les en HSC3 profiteerde direct. In de tweede minuut prikte Thom Busschers de bal binnen na een goede steekpass van Christian Leferink: 0-1. Vlak daarna was Koen Horstink eerder bij de bal dan de uitkomende keeper. Vanaf de achterlijn wist hij Akif Gurkan te bereiken, maar diens schot werd goed geblokt. Weer een paar minuten later werd Koen vrijgespeeld op de linkerflank, maar hij schoof de bal voorlangs.

Toen WVV na een kwartier wakker was geschud kwam het beter in de wedstrijd en bleek HSC3 helemaal niet zo goed in de wedstrijd te zitten. Veel slordigheden en verkeerde keuzes leiden ertoe dat er geen kansen meer werden gecreeërd. Verdedigend had HSC3 echter de zaken perfect op orde en WVV wist daarom ook niets klaar te spelen.

Na rust zakte het niveau van het 3e nog verder. In de eerste 10 minuten na de thee werden alle ballen ingeleverd en nam WVV het initiatief. De Hengevelders kwamen er echter nog steeds niet doorheen en toen na 12 minuten een fout in de opbouw werd gemaakt bleek HSC3 dodelijk. Koen en Joost Bijvank braken door, waarna eerstgenoemde de bal keurig breedlegde voor de gastspeler: 0-2. WVV liet vervolgens het hoofd hangen en HSC3 kreeg weer de ruimtes die het in de eerste 10 minuten ook kreeg. Het balletje ging goed rond, maar de aanvallen werden niet altijd goed uitgespeeld. Daardoor bleef het bij 0-2, waar meer mogelijk maar ook onverdiend was geweest.

Door de vrije dag van FC Suryoye staat het 3e nu 6 punten voor met een gelijk aantal wedstrijden. Volgende week gaat HSC3 naar Delden voor de wedstrijd tegen Rood Zwart, waarna een week later de topper thuis tegen FC Suryoye op het programma staat