15 oktober 2017 10:45

Accommodatie

Onbekend

Opstelling HSC '21 3 (zon)

Afgelopen zondag trad HSC3 in Enschede aan tegen koploper Suryoye Mediaterraneo 2. De thuisploeg had uit de eerste 3 wedstrijden de volle winst en dus was het noodzaak voor het 3e om een goed resultaat te boeken om niet te ver achter te komen. Dat lukte al was de 0-3 zege wel geflatteerd.

In de eerste helft waren de ploegen voetballend gelijkwaardig aan elkaar. Suryoye kwam in het eerste half uur echter niet verder dan een paar afstandschoten, terwijl er voor HSC3 veel kansen hadden ingezeten als er beter met de ruimte was omgegaan. In de tegenaanval bleek de koploper kwetsbaar, maar telkens bleef een goede eindpass uit en kon de opgeveerde bank weer rustig plaatsnemen. Zo rond het half uur leek de wedstrijd te ontvlammen. Eerst kreeg de thuisploeg geel na een natrapactie, maar in ondertal kreeg het wel de grootste kans. Na een fout van Tim de Groot ging de spits richting goal. Patchanka Oosterhuis haalde hem neer en mocht 10 minuten rusten, waardoor het 10 tegen 10 werd. De penalty die volgde werd gepakt door Mart.  5 minuten later stond HSC3 kort in ondertal toen de speler van Suryoye terugkeerde, maar wist de ploeg wel te scoren. Thom Busschers probeerde het maar eens van een meter of 20 en zijn schuiver werd onderweg van richting veranderd.

Na de thee zette Suryoye aan. Met beide backs die bijna als buitenspelers speelden stond HSC3 lange tijd met de rug tegen de muur. De bal kwam veelvuldig in het strafschopgebied en de thuisploeg kreeg tal van corners. Kansen bleven echter spaarzaam. Een kopkans uit een corner en een solo door het centrum waarbij Mart goed uit zijn goal kwam waren de enige echt gevaarlijke momenten. Naarmate de tweede helft vorderde slaagde HSC3 er beter in tot counters te komen. Bij de eerste grote kans miste Tim Screever nog, maar na een goede dieptepass van Bram was hij sneller bij de bal dan de uitkomende keeper en plaatste hij de bal keurig in het net. De 0-2 bleek de nekslag. Twan liet nog na de 0-3 aan te tekenen, maar dit lukte Koen in de allerlaatste minuut wel.

Gelet op de kansenverhouding boekte het 3e een terechte zege al was de score gezien het spelbeeld wel wat vertekend. Desalniettemin doet het HSC3 met 9 uit 4 nu volop mee in de top van de ranglijst.