8 oktober 2017 11:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Deze zondag was het puzzelen voor coach Wouter Vaanhold. Vanwege blessures moest er veel geschoven worden in de opstelling, maar voor het resultaat maakte het niet uit. Het 3e wist WVV'34 met 3-2 te verslaan.

WVV'34 speelde in een andere formatie dan we de laatste jaren van ze hebben gezien en dus was het even zoeken in de beginfase voor HSC3. Toen na een minuut of 10 de verdedigende afstemming gevonden was kon er druk worden gezet en nam de thuisploeg het initiatief over. Kansen leverde dit niet op. Pas in de 40e minuut was daar de eerste kans in de wedstrijd. De bal werd op de helft van WVV'34 veroverd en Koen Horstink werd direct diep gestuurd. Zijn afgemeten voorzet kon bij de 2e paal door Gerben ten Barge worden binnengewerkt. Dat tussendoor Akif een centrale verdediger ten val had gebracht was de leidsman ontgaan en dus stond HSC3 op voorsprong. Scoren bij de eerste kans, een dergelijke effectiviteit was het 3e tot nu toe vreemd. Dat bleek even later ook wel, want nog voor rust kregen Donny en Thijs ten Voorde grote kansen op 2-0, maar zij wisten niet te scoren.

Na rust begon WVV'34 agressiever en een persoonlijke fout in de defensie zorgde ervoor dat de spits van de gasten direct de 1-1 kon aantekenen. Daarna pakte de thuisploeg de draad weer op. Bij de eerste keer dat de ploeg in de tweede helft voor de goal kwam was het weer raak. Lars schoot een rebound binnen. 10 minuten later leek de wedstrijd beslist. Een prachtige combinatie op het middenveld zorgde ervoor dat Gerben door kon richting goal. Hij legde de bal prima breed en Koen wist te scoren. Toch werd het daarna nog moeilijk. Tim Screever kreeg geel en dus stond HSC3 10 minuten in ondertal. WVV'34 schoof een mannetje door en wist met een afstandschot de aanslutingstreffer te maken. Toch waren de meest dreigende momenten nog voor het 3e en werd de uitploeg door goed verdedigend werk van de eigen goal weggehouden.

Door de 3-2 zege heeft HSC3 nu 6 punten uit 3 wedstrijden en sluit het aan in een voorlopig lange rij van teams die de achtervolging hebben ingezet op koploper Suryoye-Mediterraneo dat nog foutloos is. Hopelijk komt daar volgende week verandering in, want dan mag het 3e bij de koploper op bezoek.