3e neemt koppositie over na overwinning op NEO

19 november 2017 9:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling HSC '21 3 (zon)

Afgelopen zondag stond al vroeg in de ochtend in Borne de topper tussen koploper NEO 3 en eerste achtervolger HSC'21 3 op het programma. Na een goede pot voetbal ging HSC'21 met de zege aan de haal. Het werd 0-1.

NEO bleek niet voor niets bovenaan te staan. Het team presenteerde zich als een technisch goede ploeg, met veel voetballend vermogen. HSC'21 zette daar een compacte organisatie tegenover. Nadat het in de beginfase even zoeken wat naar de defensieve afstemming stond de ploeg daarna als een huis en gaf het in de hele wedstrijd niet 1 grote kans weg. In de tegenstoot wist het 3e zelf wel gevaarlijk te worden. Niels Bloemen wist voor rust tot 2x toe niet te scoren en de keer dat het wel lukte werd de goal afgekeurd voor buitenspel. Gerben ten Barge wist uit een vrije trap van een meter of 25 de buitenkant van de paal te raken, maar gescoord werd er voor rust niet.

Na rust greep NEO nog duidelijker het initiatief en leek HSC'21 verder terug gedrongen te worden. Maar ook nu wist de ploeg zich na een aantal minuten beter in de wedstrijd te knokken. Na 7 minuten leverde de eerste geslaagde tegenaanval van de tweede helft een penalty op, omdat Koen Horstink werd neergelegd tijdens een slalom tussen een aantal verdedigers door. Hij schoot de strafschop zelf onberispelijk binnen.

Na de goal veranderde het beeld niet. NEO had meer balbezit, maar wist slechts sporadisch het zestienmetergebied te bereiken. Een kwartier voor tijd had Niels Bloemen de 0-2 op de schoen, maar van dichtbij schoot hij over. NEO had daarna nog 2 dreigende momentjes met een kopbal en een scherpe voorzet in een fase dat HSC'21 met 10 man stond vanwege een makkelijk gegeven gele kaart aan Mark Oskam. Scoren deed de thuisploeg niet en ook Koen liet dit na  toen hij in de allerlaatste minuut vrij voor de keeper kwam.

Het bleef dus bij 0-1, waardoor NEO haar eerste nederlaag leed en de koppositie over moest doen aan HSC'21 3. Voor het 3e wacht volgende week een belangrijke thuiswedstrijd tegen GFC 2. Die ploeg staat nog in de middenmoot, maar heeft nog een aantal wedstrijden tegoed waardoor het bij de kop kan aanhaken.