1 oktober 2017 11:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling HSC '21 3 (zon)

In en tegen Hengelo is HSC3 tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. Ondanks dat het de gehele wedstrijd een veldoverwicht had gingen de gasten met de overwinning aan de haal: 2-0.

Vanaf de eerste minuut was al duidelijk wat het spelbeeld van de wedstrijd ging worden. HSC3 nam het initiatief en Hengelo 2 plooide terug op eigen helft. De ruimte lag op de flanken en beide backs schakelden zichzelf dan ook veelvuldig in. Van daaruit was het echter zoeken naar een gaatje in het strafschopgebied tussen de compact opgestelde verdediging. HSC3 werd wel een aantal keren dreigend via schoten van onder andere Mark en Akif, maar de goede doelman wist zijn doel in de beginfase schoon te houden. Dat gold helaas niet voor Tim. Guido liep zich aan de zijlijn in een één-tegen-één verschalken door de rappe buitenspeler die de bal vervolgens koeltjes binnenschoot: 1-0 voor Hengelo. Vlak voor rust kreeg Koen Horstink een opgelegde kans na een prachtige voorzet van Gerben, maar van een meter of zes wist hij zijn kopbal niet tussen de palen te krijgen.

Ondanks de stand begon HSC3 optimistisch aan de tweede helft. Hengelo was slechts 1x gevaarlijk geweest, er waren een aantal kansen gecreërd en vele keren was de bal net niet goed terecht gekomen. Voldoende aanknopingspunten om de stand nog om te keren. Na een paar minuten werd die opdracht echter een stuk zwaarder. Bij een vrije trap op de helft van Hengelo stond het centrale duo van HSC3 helemaal verkeerd, waardoor de lange bal de spits zomaar vrij voor Tim bracht. De spits faalde niet en dus 2-0.

Het spelbeeld veranderde niet na de goal. HSC3 bleef op jacht naar een treffer in de weinige ruimte die Hengelo weggaf. Schoten van Koen, Gerben en Akif misten net het doel of werden gered door de keeper. En ook nu konden lage voorzetten in het vijfmetergebied net niet worden binnengewerkt. Toen 12 minuten voor tijd Akif ook een strafschop niet wist binnen te schieten was wel duidelijk dat de bal er vandaag niet in mocht. Met de moed dr wanhoop werd er in de laatste minuten aangevallen, maar Hengelo kreeg nog 2 goede kansen op de counter. Tim voorkwam echter een nog grotere nederlaag met twee goede reddingen.

Volgende week moet het 3e zich zien te herstellen tegen een bekende tegenstander. Om 11:30 uur komt WVV'34 3 op bezoek.