Accommodatie

Onbekend

Opstelling

4 blessures en een schorsing maakten dat maar liefst 4 gastspelers uit verschillende teams afgelopen zondag het 3e kwamen versterken. Daarbij kwam dat er voor de derde keer op rij een nieuw centrum moest worden geformeerd. Het maakte allemaal niet veel uit, want hekkensluiter Victoria'28 2 bleek simpelweg een paar maatjes te klein.

Met Tom Veldhuis en Mart Bouman in het centrum en Bas Belshof op het middenveld ging HSC3 voortvarend van start. Victoria'28 speelde 4-4-2, maar dit mondde vaak uit in een 4-2-4 waardoor het 3e op het middenveld zijn gang kon gaan. Omdat de persoonlijke duels gewonnen werden en de HSC-spelers allemaal hun persoonlijke tegenstander ook voetballend de baas waren werd het een eenzijdige partij. Na een aantal buitenspelsituaties werd na een kwartier Daniel Timmer vrij voor de keeper gezet door Koen Horstink. In 2 instanties wist Daniel de 1-0 binnen te werken.  Die stand bleef een tijdje staan, maar via Mark Oskam (die zijn wekelijkse goal weer meepikte) en Christian Leferink liep HSC3 voor rust nog uit naar een ruime voorsprong. Via kopkans voor Mark Oskam, een penalty van Daniel Timmer of een 1v1-situatie voor Koen Horstink had de score voor rust nog veel verder op kunnen lopen, maar dat liet het na.

Na rust groepeerde Victoria'28 zich meer en kreeg het zowaar ook een kans. Uit een corner werd de bal net voorlangs geschoten.  HSC3 stelde daarna orde op zaken. De bal ging rustig rond, maar kansen bleven aanvankelijk uit. Pas na 70 minuten werd de score opgevoerd. Niels Bloemen had vanaf de linkerflank vrije doortocht, maar raakte de paal. In de rebound wist de keeper de inzet van Mark Oskam te stoppen, waarna Victoria'28 besloot een handje te helpen. De ene verdediger schoot de bal tegen de andere aan, waarna deze in het net verdween. Enkele minuten later maakte Niels dan toch zijn goal. Thom Busschers onderschepte weer eens een aanval en via Mark en Koen kon Niels vrij voor de keeper het beslissende zetje geven. Daarmee was de koek nog niet op. HSC3 liet nog enkele grote kansen liggen, maar Victoria'28 bood weer de helpende hand. Uit een voorzet van Daniel scoorde dezelfde verdediger met een prachtige volley zijn tweede van de ochtend.

Ook deze week werden er bovenin de ranglijst weer punten verloren. HSC3 stijgt daardoor weer een plaatsje en staat nu 3e. Volgende week wacht in Oldenzaal 2 de laatste tegenstander uit de heenronde. Die ploeg staat 4e met een puntje minder en een wedstrijd tegoed.