M.Elia

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Het 3e ontving afgelopen zondag koploper Bon Boys 3. Een wedstrijd die, ongeacht de belangen voor de ranglijst, gewonnen moet worden. Uit de wedstrijd bleek maar weer eens dat tactiek het spelbeeld bepaalt, maar momenten van (gebrek aan) individuele kwaliteit, toeval, geluk en pech de uitslag bepalen.

Bon Boys kon bij winst de eerste periode opeisen en vloog uit de startblokken. Binnen een minuut was er een eerste kansje toen de rechtsbuiten een voorzet van links niet goed raakte. Tim Horstink kon makkelijk stoppen, maar was 3 minuten later kansloos toen een mislukte voorzet van links pardoes via de paal binnenging. HSC3 vocht zich daarna in de wedstrijd en nam al snel het initiatief over. Bram Veldhuis schoot na een minuut of 10 van randje 16 over, waarna ook HSC3 via een gelukje scoorde. De bal bleef in het doelgebied hangen, Remon Masselink wilde hem naar een teamgenoot spelen, maar zijn pass werd geblokt door een verdediger waarna de bal het doel in ging. Door een grote fout van de rechtsback kon Daniel Timmer na 25 minuten er vandoor. Hij kapte de bal naar binnen en gaf goed mee op Mark Oskam die in de aanname de laatste verdediger passeerde en koeltjes afrondde. Het 3e leidde en had tot de rust geen problemen meer met de gasten.

Na rust wijzigde Bon Boys zijn bezetting op het middenveld en nam het daardoor het initiatief in de wedstrijd over. Het spel voltrok zich nu op de helft van HSC3 en al snel volgden ook de kansen. Patrick Noordink haalde een inzet van dichtbij van de lijn en uit de volgende corner werd naast gekopt. De 2-2 zat eraan te komen en viel uiteindelijk ook. Centraal achterin werd een lange bal niet goed beoordeeld en de linksbuiten schoot laag raak in de lange hoek. Iets wat hij enkele minuten later opnieuw had kunnen doen, maar toen verdween de bal net langs de andere kant van de paal. Tussendoor leverde een foutieve breedtepass in de laatste lijn Bon Boys nog een grote kans op. HSC3 bleef onder druk staan, ook omdat het zelf veel te snel de lange bal speelde. Het kwam goed weg toen de scheidsrchter een zuivere handsbal van Tim de Groot in het strafschopgebied over het hoofd zag.

Het leek wachten op een treffer van de gasten, maar HSC3 bleek veel effectiever. Sten Keemers kwam voor zijn man en zette direct een combinatie op. Hij werd diep gestuurd en schoot vanuit een scherpe hoek prachtig raak in de lange hoek. Bon Boys leek de klap niet te boven te komen en het 3e leek te wedstrijd uit te kunnen spelen. HSC3 verzuimde echter 2 counters goed uit te spelen en de wedstrijd te beslissen. In de blessuretijd bestrafte de scheidsrechter een overtreding die ruim buiten het penaltygebied werd gemaakt met een strafschop voor Bon Boys. De pingel werd slap ingeschoten en Tim Horstink bracht redding, waarna Sten Keemers de rebound wist te blokken. Uit de daaropvolgende corner kopte Wesley Brugge de bal ook nog eens van de doellijn. De bal mocht er op een of andere manier niet in.

2 Gelukstreffers, 2 goals na grote fouten, een niet gegeven en een onterecht gegeven penalty, een hoop gemiste kansen aan de ene en 1 wel benutte kans aan de andere kant leverden uiteindelijk een lucky 3-2 zege op voor HSC3. De ploeg stijgt daardoor na de 3e plaats en heeft nog maar 3 punten achterstand op Bentelo 2 dat terug aan kop is. Tegelijkertijd staat het ook nog maar 4 punten voor op de nummer 8, waardoor het in deze competitie nog alle kanten op kan. Dat was deze zondag echter allemaal onbelangrijk, want als je een derby wint dan zal dat gevierd worden!