J.Eijer

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

342 minuten stond het 3e droog in eigen huis. Maar afgelopen zondag wist Remon Masselink in de 72e minuut dan eindelijk de ban te breken. De goal was een opmaat naar een verdiende 2-1 zege op Rood Zwart 2.

Rood Zwart begon als nummer 3 aan de wedstrijd met slechts een puntje voorsprong op nummer 6 HSC3. De Deldenaren namen direct het initiatief en HSC3 had moeite onder de druk uit te voetballen.  Het leidde in de 7e minuut tot een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied die kiezelhard werd binnengeschoten. Net als een week eerder moest het 3e in de achtervolging en dat deed het met verve. Direct na de goal zakte Rood Zwart al iets meer in en nam HSC3 het heft in handen en hoe langer de wedstrijd duurde hoe sterker de thuisploeg werd. Voor rust leidde het naast enkele schoten tot 2 goede kansen. Beide keren was Koen Horstink er op de rechterflank vandoor, maar de eerste keer werd zijn breedtepass net onderschept en de tweede keer kwam hij te kort op de keeper uit om af te kunnen ronden. Rood Zwart stelde er 1 kans tegenover met een kopbal die voorlangs ging.

Na rust werd het verschil tussen de teams groter en namen de kansen voor HSC3 toe. Daniel Timmer schoot in kansrijke positie voorlangs. Even later legde hij de bal klaar voor Remon Masselink die op een meter of 10 voor de goal te veel tijd nam. Toch viel de gelijkmaker. Rico Wensink werd gelanceerd over de rechterkant en leverde een juweel van een voorzet af die door Remon in de lange hoek werd gekopt. HSC3 rook bloed en binnen 30 seconden stond het weer in het strafschopgebied van Rood Zwart. Uit de corner die dit opleverde schoot Thom Busschers de bal van afstand op de lat. Toch duurde het niet lang voor de 2-1 viel. Wederom was HSC3 er op rechts doorheen, dit keer via Daniel. Zijn voorzet werd weggekopt, maar Koen pikte de bal op en schoot van een meter of 12 de bal strak in de bovenhoek. In het laatste kwartier had HSC3 de wedstrijd moeten beslissen, maar het ging slecht met de geboden ruimte om. Rood Zwart kreeg zodoende nog 1 kans om een punt te stelen, maar Thom blokte de kopbal bij de tweede paal en voorkwam zo een onterecht puntenverlies.

Door de eerste thuiszege en de eerste opeenvolgende overwinningen stijgt het HSC3 naar de 4e plaats. Volgende week moet het in Winterswijk proberen de 100% score in uitwedstrijden te behouden. Daarna wachten 2 wedstrijden tegen concurrenten in de top van de ranglijst Juventa'12 2 (uit) en Bon Boys 3 (thuis).