J. (Jan) Eijer

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

In titelkandidaat FC Winterswijk 3 trof het 3e afgelopen zondag de best voetballende ploeg van de competitie. Desalniettemin was het de bovenliggende partij en had het recht op een zege. Die glipte helaas door de vingers. Het werd 1-1.

In de uitwedstrijd werd HSC3 volledig van de mat gespeeld, mede door de 4-4-2 ruit formatie van FC Winterswijk. Daarom werd nu het systeem omgegooid en speelde het 3e in een 3-4-3. Als gevolg hiervan werd het verdedigend een stuk makkelijker en in de eerste helft kwamen de gasten niet veel verder dan een aantal plaagstootjes. In balbezit werden er ook een ander spel van HSC3 verwacht en dat ging de ploeg opvallend goed af. Middels een goede opbouw of indien nodig een verre trap van Tim Horstink werden de aanvallers aan het werk gezet. Omdat beide buitenspelers hun directe tegenstander de baas waren werd het 3e wel gevaarlijk. De eerste kans voor Twan Damhuis was direct raak. Tim Horstink bereikte met een gerichte pass Bram Plas die handig verlengde op de diepgaande Twan Damhuis. Met een schuiver in de lange hoek tekende Twan voor de 1-0. Niels Bloemen en Twan Damhuis kregen daarna beide nog een grote kans, maar vonden beiden de keeper op hun weg. Zonde, want daarmee had de wedstrijd al beslist kunnen worden.

Na rust schakelde FC Winterswijk naar een 4-3-3 en dus kon HSC3 ook terg naar haar normale 4-3-3. In de wetenschap dat alleen winst volstond speelden de gasten direct opportunistisch de lange bal. Het 3e ging daar teveel in mee en maakte zo te weinig gebruik van de ruimte die FC Winterswijk op het middenveld vrij liet. De eerste keer dat de rust er wel eens was leidde dat direct tot een goede kans. Niels Bloemen kreeg de bal mee van Koen Horstink, maar schoot te gehaast over. De gemiste kansen zouden HSC3 duur komen te staan. Een eerste strakke voorzet leidde tot de enige grote Winterswijkse kans, maar van dichtbij werd de bal recht in de handen van Tim gekopt. Een volgende voorzet leverde echter wel een treffer op, doordat de langste man de bal in de hoek wist te koppen: 1-1.

Na een hele goede eerste helft miste HSC3 in de tweede helft de rust om de wedstrijd uit te spelen. De druk die daardoor ontstond werd uiteindelijk te hoog, ondanks dat er amper grote kansen werden weggegeven. Tegen de beste ploeg uit de competitie is dat geen schande. Het 3e treft in de laatste 2 wedstrijden nog 2 concurrenten in de middenmoot: TVO2 (uit) en Enter 2 (thuis).