S.ter Avest

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Op zondag 14 april kwam virtuele koploper Oldenzaal 2 op bezoek in Haaksbergen. Uit stond het na een gelijkopgaand uur 2-0 en liet Oldenzaal na de uitslag daarna verder op te voeren. Nu was het hetzelfde verhaal en werd het 0-2.

Na de wanvertoning tegen de hekkensluiter legde HSC3 tegen de koploper een goede wedstrijd op de mat. Oldenzaal werd direct vastgezet en dus had het 3e aanvankelijk het meeste balbezit. De gasten werden slechts gevaarlijk als het centrale duo de kans kreeg de bal over de verdediging van HSC3 te leggen.  HSC3 moest het hebben van de snelle aanvallers die met steekpasses werden gelanceerd. Het leidde voor rust tot 2 kansen aan beide kanten. Eerst raakte Oldenzaal de paal na een lage voorzet, daarna kreeg HSC3 een vrije kopkans uit een corner. Vervolgens kreeg Oldenzaal 5 minuten voor rust een strafschop nadat Niels Bloemen licht contact maakte met zijn directe tegenstander. De penalty werd in het kruis geschoten, maar HSC3 liet zich niet uit het veld slaan. Na een heerlijke steekbal van Twan Damhuis vond Koen Horstink op slag van rust de keeper op zijn weg.

Na ruste zakte Oldenzaal verder in en bleven kansen aanvankelijk uit. Dat verandere toen beide centrale verdedigers van HSC3 met fysieke problemen te kampen kregen. Gemakkelijk balverlies leidde een scherpe counter van Oldenzaal die klinisch werd afgerond door de spits: 0-2. Met een hoop omzettingen en slechts 10 fitte mensen op het veld kon het 3e daarna geen vuist meer maken. Daniel Timmer was nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn halfvolley na een afgeslagen corner werd goed gekeerd door de doelman. Aan de andere kant kreeg Oldenzaal kansen genoeg om de score uit te breiden, maar Tim Horstink keepte uitstekend en kreeg 1x hulp van de paal. Ook werd een doelpunt nog afgekeurd wegens buitenspel.

Uiteindelijk zat HSC3 net als in de uitwedstrijd een uur goed in de wedstrijd, maar was Oldenzaal efficienter en bleek HSC3 mede door fysieke problemen niet in staat terug te slaan. Toch biedt het spel hoop op een goede afsluiting van het seizoen. Na 2 vrije weekenden volgen in mei de laatste 4 wedstrijden.